Pages Navigation Menu

gemensamt gör vi Åredalen hållbar

Filmkväll

Vi kom fram till ett bra upplägg som vi hoppas gör att dessa filmkvällar kan bli en återkommande aktivitet, säg varje eller varannan månad. Det blir som ett öppet kompetenshöjningsprojekt där vi gemensamt hjälper varandra att förstå eller få mer insikt i den komplexitet som finns kring hållbarhet och samtidigt låter vem som helst ta del, tröskeln skall vara låg att komma och vi skall främja en öppen diskussion i små grupper för att alla lätt skall känna sig kunna bli delaktiga.

Vi startar vid 19. Upplägget blir att vi först börjar med att välkomna alla till kvällen och kort berättar om CSR Åredalen. Sedan visar vi en film och öppnar där efter upp för en diskussion om filmen. Efter en stund bryter vi och visar nästa film och startar en ny diskussion. Vi avslutar kvällen med en liten sammanfattning om vad som diskuterats och vad som kommer ske här näst inom nätverket som uppmanar om förslag på filmer till nästa gång. Därefter är det fritt att mingla och göra vad man vill.

Vi kommer också posta länkar till de filmer som visats på den kommande webplatsen samt även lägga till extra material för den som vill fördjupa sig inom varje område/del.

Denna gång tar vi upp Peter Donovan och hans Soil Carbon Challenge. Och som andra film tar vi upp de olika frågeställningar som Climate Reality Project vill belysa.